Vergoedingen

Vergoedingen

Er zijn verschillende mogelijkheden om therapie of begeleiding bij Praktijk De Kantorka (deels) vergoed te krijgen.

 

Zorgverzekering

Gestalttherapie wordt in Nederland gezien als complementaire zorg, ook wel alternatieve zorg genoemd. Je hebt geen verwijzing nodig van je huisarts. Gestalttherapie wordt door verschillende zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Je betaalt daarom geen eigen risico voor gestalttherapie. Op de website van mijn beroepsvereniging het NVPA (https://www.nvpa.org/) staat een overzicht van de actuele vergoedingen. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met je eigen zorgverzekeraar.

 

Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)

In sommige situaties kun je begeleiding vragen via de Wmo. Bijvoorbeeld wanneer je ondersteuning nodig hebt om je leven weer vorm te geven na een ontwrichtende ervaring. Daarvoor heb je wel een indicatie nodig. Hiervoor kan je terecht bij het Wmo-loket in je woonplaats. In Breda kan je terecht bij Zorg voor elkaar Breda.

Praktijk De Kantorka is gecontracteerd zorgaanbieder Wmo van de gemeente Breda.

 

Werkgever

Voor je werkgever is het van belang dat je lekker in je vel zit. Uitval zal een werkgever willen voorkomen. Mocht je onverhoopt toch (bijna) uitvallen door ziekte of burn-out, dan is je werkgever er bij gebaat dat je investeert in je herstel en gezondheid. Vaak is een werkgever dan ook bereid om bij te dragen aan de kosten van therapie of coaching. Je dient zelf na te vragen bij jouw werkgever wat de mogelijkheden zijn.