Training Transitie

Training Transitie

Nu ben ik aan de beurt!

Ken je dat gevoel? 

Je voelt dat je toe bent aan 'dingen anders doen',  tijd voor jezelf, een droom verwezenlijken, je leven anders inrichten... Wat het ook is, het kan groot zijn of klein, voor jou voelt het van wezenlijk belang.

Een veranderingsproces kan zich aandienen in de vorm van een burn-out, midlife, ziekte of verlies. Of er gebeurt iets in je leven wat je dwingt tot verandering, zoals echtscheiding, ontslag of omdat het met je kind niet goed gaat. Maar… inzicht DAT je iets anders wilt of moet is niet genoeg. Je hebt te onderzoeken WAT je wilt. En HOE je dat gaat bereiken. Er is ook eigen initiatief nodig. LEF. En ACTIE. Want als je niet oplet is er zo weer een jaar voorbij. Wat is er gebeurd met je droom? Je verlangen? Jouw behoefte om de dingen anders te doen?

Even geleden heb ik zelf een veranderingsproces doorlopen. Ik heb ontdekt dat elke stap in dit proces van wezenlijk belang is. Dit persoonlijke proces inspireerde mij tot het ontwikkelen van mijn eigen Training Transitie. Deze training kan jou ondersteunen in je veranderingsproces. Je hoeft het niet alleen te doen!

Binnenkort start de Training Transitie. Doe je mee?

Je vraagt je misschien af…

Is de training wat voor mij?

Heb je het gevoel dat je in een veranderingsproces zit, of ben je toe aan ‘dingen anders doen’? En wil je de tijd nemen om dit proces bewust te doorleven èn kan je daar wel wat steun bij gebruiken? Dan is deze training echt iets voor jou.

Wat levert het me op?

Focus
Je richt jouw aandacht en focus op jouw veranderingsproces in een traject van drie maanden.
Je staat stil bij wat je werkelijk wilt. Je onderzoekt jouw beren op de weg, je mitsen en maren, je twijfels. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Je leert jouw kwaliteiten en kernwaarden (opnieuw) kennen. Je maakt jouw eigen plan.

Structuur
Elk veranderingsproces doorloopt een aantal fasen. Tijdens de training is het transitiemodel ons richtsnoer. De verschillende fasen geven houvast en structuur. Bij elke fase wordt stilgestaan. 

Steun
Het werken in een groep versterkt jouw proces. Je kan ervaringen delen en groeien met anderen in een veilige setting.

Kortom: Je maakt werk van jouw transformatie.
Na afloop van de training is er een verandering in gang gezet.

Wat ga ik doen?

Je wordt via verschillende werkvormen uitgedaagd om stappen te zetten in jouw veranderingsproces. Bijvoorbeeld beeldend werk, schrijven, lichaamswerk.

Werken met beeld, creativiteit en jouw eigen scheppingskracht is steeds middel tot onderzoek, inzicht, bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei. Wat je maakt hoeft dus niet ‘mooi’ te zijn, of ‘goed’. Je krijgt verschillende oefeningen om je bewustzijn voor lichaam, geest en gevoelens te vergroten.

Alle deelnemers houden zelf hun eigen unieke transitieproces bij in een dagboek, schriftje, art-journal of wat maar voor jou werkt.

Hoe ziet het programma eruit?

* Drie dagdelen met de hele groep (10-13 uur)

* Twee contactmomenten individueel (van 1 uur) (op afspraak)

* Werkboek Training Transitie met het programma, verdieping, oefeningen en inspiratie

* Vier Inspiratiemails met inspiratie en oefeningen

 

Nog steeds enthousiast? Hieronder lees je de praktische informatie.

 

Praktische info Training Transitie

Locatie: De groepsbijeenkomsten zijn in de praktijk. Individuele contactmomenten zijn naar wens online of bij Praktijk De Kantorka in Breda.

Data: start begin 2022 (zaterdag-groep) bij voldoende deelnemers

Aantal deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Trainer: Kitty Melkstop (gestalttherapeut en familie-ervaringsdeskundige).

Investering: €327 exclusief btw. 

Aanmelden: Mail naar  praktijkdekantorka@gmail.com of bel 06-22782623.

 

Heb je behoefte aan een vrijblijvend oriënterend gesprek om te bekijken of de Training Transitie iets voor je is? Dat kan natuurlijk. Neem je even contact met me op?