Praktijk

Praktijk De Kantorka is een kleinschalige praktijk waar je terecht kan voor gestalttherapie, beeldende therapie en psychosociale zorg. Praktijk De Kantorka is er voor volwassenen en jongeren. WACHTLIJST Praktijk De Kantorka neemt op dit moment geen nieuwe cliënten aan. Er is vanaf september 2023 (beperkt) ruimte op vrijdag.

Door de jaren heen is er door ervaring en nascholing een specialisatie ontstaan in het begeleiden van mensen die te maken hebben met een dierbare met psychische problemen en/of mensen die problemen ervaren door een onveilige jeugd.

Praktijk De Kantorka is familie-ervaringsdeskundige op het gebied van levend verlies, KOPP/KOV en mantelzorg.

 

  • Levend verlies is een continu proces van gebeurtenissen waar je mee om moet zien te gaan; het verwerken en accepteren van de situatie stopt nooit. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als je ouder bent van een kind met een beperking.
  • KOPP/KOV is hulpverlenerstaal. De term is bedacht voor kinderen die opgroeien met een ouder die door psychische problemen of verslaving geen stabiele, veilige en sensitieve basis kan bieden aan zijn of haar kinderen. Soms is dit tijdelijk, vaak continu. Deze kinderen hebben een verhoogde kans om later zelf psychische problemen te ontwikkelen. Of een verslaving. Gelukkig is er nu steeds meer aandacht voor deze groep kinderen. Vroeger was deze aandacht er niet. De KOPP/KOV-kinderen van toen zijn nu volwassen. Sommigen lopen vast in hun volwassen leven. Voor hen biedt Praktijk De Kantorka therapie of begeleiding. Je hoeft het niet alleen te doen!
  • Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Mantelzorgers van mensen met een psychische kwetsbaarheid ervaren een hogere belasting vergeleken met andere mantelzorgers en hebben vaak minder mogelijkheden om de zorg te delen met het sociale netwerk. Het risico op overbelasting is groot. Praktijk De Kantorka ondersteunt deze mantelzorgers in het vormgeven van hun leven rondom de zorg voor hun naaste met psychische kwetsbaarheid. Hierbij valt te denken aan: leren kennen van de eigen draagkracht/draaglast en daar een gezonde balans in bewaren, grenzen leren kennen en bewaken, een gezonde relatie onderhouden met de naaste, het vormgeven van het eigen leven en het verminderen van chronische stress.
Praktijk De Kantorka is op vrijdagen te vinden bij Yogasite in Breda. De praktijkruimte is op de eerste verdieping. Er is geen lift in het pand. Voor mindervaliden maak ik gebruik van een andere locatie. De praktijk is goed bereikbaar met auto en OV. Ruime parkeergelegenheid (gratis) achter het pand van Yogasite. Bushalte vlakbij.

Praktijk De Kantorka werkt op afspraak.

KvK nummer: 62177842

BTW-id nummer: NL001678771B48