Begeleiding burn-out

vrouw, 2021
Ervaring vrouw 2021

Hoezo moet ik naar een therapeut? was mijn eerste gevoel toen ik van de arbo-arts het advies kreeg om hulp te zoeken bij het herstellen van mijn burn-out. Ik wist toch zeker wel hoe ik hier weer bovenop kwam, gewoon wat rust en dan hup op zoek naar een nieuwe baan. Dat zou alles beter maken. Bij tegenslag 'gewoon' doorgaan. Zoals ik gewend was. Dit keer bleek het zo niet te gaan. Ik herstelde langzaam en voelde me afgepeigerd en kwetsbaar. Om maar niet te spreken over de onzekerheid van de toekomst want wat moest ik in godsnaam gaan doen. Ik had geen energie meer om te zorgen voor een ander, ik kon niet stoppen met nadenken over de toekomst en kon tegelijkertijd geen keuzes maken. 

Wat hulp zou misschien toch wel fijn zijn, maar dan wel iemand die echt begreep hoe het is om  op te groeien in een gezin met een psychisch kwetsbaar iemand en de patronen die daarbij kunnen vastroesten doorzag. Iemand die mij zou doorzien en zich niet liet afschepen met mijn handige antwoorden. 

Diegene vond ik in Kitty. Ik voelde me gehoord, serieus genomen en ze drong me niets op. Ze leerde me dat stilstaan bij pijn en verdriet bij mij kan horen en oké is. Ze heeft me geholpen om me zekerder te voelen en om moeilijke situaties te aanvaarden en te accepteren. Ik kan weer zelfstandig verder en ben Kitty enorm dankbaar voor de inzichten die ze me gaf en het vertrouwen dat ze in me had.