Vergoedingen

Vergoedingen

Praktijk De Kantorka kent op dit moment twee wegen om therapiekosten vergoed te krijgen: via de SBGA en via het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om via de Wmo begeleiding te ontvangen van Praktijk De Kantorka.

 

Zorgverzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Dan worden individuele sessies gestalt(art)therapie door verschillende verzekeraars vergoed. Op de website van mijn beroepsvereniging (http://www.nbgt.nl/) staat een overzicht van de actuele vergoedingen. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Vanaf 2020 ben ik aangesloten bij de NVPA. Informatie zal spoedig worden aangepast.

 

SBGA

De Kantorka is aangesloten bij de Stichting Bevordering Gestalt-Art. De SBGA heeft als doel gestalt(art)therapie voor iedereen bereikbaar te maken. Via de SBGA is een vergoeding mogelijk voor een deel van de therapiekosten, afhankelijk van je inkomen. Zo is het ook voor mensen met een smalle beurs mogelijk vrij te kiezen voor de zorgverlener die bij ze past. Deze vergoeding is voor alle vormen van therapie (individueel, groepen) en is onbeperkt, dat wil zeggen dat het niet uitmaakt hoeveel consulten je nodig hebt of hoeveel groepen je volgt. Kijk eens op http://www.sbga.nl/ voor meer informatie.

 

WMO / PGB

In sommige situaties kun je begeleiding vragen via de Wmo. Dat is de Wet maatschappelijke ondersteuning. Daarvoor heb je wel een zogeheten 'indicatie' nodig. Hiervoor kan je terecht bij het Wmo-loket in je woonplaats. In Breda kan je terecht bij Zorg voor elkaar Breda.

Praktijk De Kantorka is gecontracteerd zorgaanbieder Wmo van de gemeente Breda.